04 March, 2020

Alles zou je geven voor één goede nacht!

Naar aanleiding van het artikel (in het Nieuwsblad van maandag 2 maart 2020) willen wij graag bijkomend advies en informatie geven.

Wanneer een baby, peuter of kind moeilijk inslaapt, frequent of véél te vroeg wakker wordt .... heeft dit een "oorzaak"! Wij als osteopaten, binnen de groepspraktijk Ostejopathie, gaan op zoek naar de "onderliggende oorzaak" van het probleem. Het slaapprobleem is een uiting van een verstoord evenwicht mogelijks op het domein van het bewegingsapparaat, het zenuwstelsel, de lichaamsdoorbloeding, de stofwisseling of op emotioneel en energetisch vlak. Deze klachten ontstaan wanneer belastende leefgewoonten of gebeurtenissen het lichaam teveel stress bezorgen en de belastbaarheid van het lichaam verminderen. Hierdoor kan er onvoldoende herstel optreden want tijdens onze slaap recuperen en regeneren (herstel van de 'schade' die we tijdens de dag opgelopen hebben) we met als gevolg: een slaapprobleem. Deze klacht kan echter een hypotheek leggen op het ganse gezinsleven.

Een osteopathische behandeling met inzicht over de oorzaak van het slaapprobleem zorgt ervoor dat u en uw kind terug gemakkelijk inslapen en doorslapen en voorkomt dat deze klachten zich verder progressief ontwikkelen en evolueren naar structurele gezondheidsproblemen of ziektes.


Herken je deze situatie of heb je vragen hieromtrent contacteer ons op het nummer: 056/ 72 38 94 of mail ons: info@ostejopathie.be

Het Ostejopathie-team,

https://www.nieuwsblad.be/cnt/...