Bas Neirynck

In 2017 studeerde hij af aan the International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent. Hij behaalde er zijn D.O. diploma alsook zijn Bachelor of Science in Osteopathic Medicine aan the University of Wales.

Zijn passie voor het menselijk lichaam is gegroeid vanuit een wetenschappelijke achtergrond. De visie van een osteopaat, die het lichaam als een functionele eenheid beschouwd en de klacht niet als de oorzaak van het probleem gaat zien, sprak hem hierbij zeer sterk aan wat zijn beroepskeuze binnen de gezondheidszorg heel gemakkelijk maakte.

Na zijn studies ging hij op zoek naar een dynamische praktijk die niet bang was voor een uitdaging. Hierbij viel zijn oog op ‘Ostejopathie’, een groepspraktijk waar aan kennis, enthousiasme en ervaring geen gebrek bleek te zijn. Ook het overleg die tussen de therapeuten onderling kon gebeuren werd voor hem als een groot voordeel gezien. Zo wordt immers de patiënt een volwaardige ondersteuning geboden op weg naar een klachtenvrij en gezonder leven, vindt hij zelf.

Hij volgde onder meer de opleidingen:

  • Evaluation and manual treatment of the fascia system as a functional unit - implications for movement, dysfunction and immunology’ (2015 )
  • ‘Applied Kinesiology’ (2018).


Afspraak maken

Binnen de discipline Ostejopathie