19 September, 2019

Osteopathie voor bedrijven

Het Belgisch ziekteverzuim blijft stijgen. Die stijging komt vooral door het langdurig verzuimpercentage dat in 10jaar (2008-2018) toenam met 75%. Dit blijkt uit cijfers van HR-dienstenverlener SD Worx. Dit betekent dat 2/3 van de werknemers minstens 1 dag afwezig was door ziekte! Gemiddeld is de Belg 12,6 dagen per jaar ziek.

Grote bedrijven maar ook KMO's kampen daardoor met een tekort aan werkkrachten! Ze proberen er ook steeds meer "preventief" op in te zetten en zijn op zoek naar een geïntegreerde aanpak om extra inzichten in de factoren die het verzuim veroorzaken aan te pakken.

Bij zware arbeid denk maar aan: pijn aan de rug (blokkades, lumbago, discus bulging, ...) en ledematen (kniepijn, ontstekingsverschijnselen, ingeklemde zenuwen,...). Bij andere beroepen zijn veel voorkomende klachten: nekpijn (nekblokkades, pijn uitstralend tot in de schouder, whiplash, ...), psychisch ( stress, depressie, overspanning) en last van bepaalde organen (spijsverteringsproblemen, opgeblazen gevoel, constipatie, oprispingen, ...).

(Preventieve) Osteopathie kan het ziekteverzuim doen afnemen en zorgen voor minder werkuitval en minder stress bij de werknemers die het werk moeten opvangen en/of overnemen.

Het concept & de filosofie binnen OSTEJOPATHIE heeft als hoofddoel: “de onderliggende oorzaak” van uw klacht te vinden door middel van een kwalitatief en uitgebreid onderzoek en te behandelen binnen een "oorzaak-gevolg" keten. Hierbij wordt, indien nodig, aanvullend gebruik gemaakt van kinesiologie, voedingsadvies/begeleiding en psycho-emotionele coaching die de behandeling ondersteunen en het genezingsproces bevorderen.

" Voordelen voor het bedrijf":

* fiscaal aftrekbaar.

* " besparing" op ziekte uitkeringen door het verminderen van het ziekteverzuim.

* voorkomen dat acute klachten overgaan in chronische klachten.

* een kleine investering voor een grote return.

* een "positief imago" voor het bedrijf + gemotiveerde werknemers presteren beter.