Ostejopathie

Het concept & de filosofie binnen OSTEJOPATHIE heeft als hoofddoel: “de onderliggende oorzaak” van uw klacht te vinden door middel van een kwalitatief en uitgebreid onderzoek en te behandelen binnen een oorzaak-gevolg keten. De behandeling bestaat uit manuele correctietechnieken die ervoor zorgen dat het lichaam op eigen kracht terug geneest en functioneert. Hierbij wordt, indien nodig, aanvullend gebruik gemaakt van kinesiologie, voedingsadvies/begeleiding en psycho-emotionele coaching die de behandeling ondersteunen en het genezingsproces bevorderen.

We spreken over “een lichaam in balans” als volgende aspecten in harmonie zijn:

Bij een disbalans moet individueel onderzocht worden welk(e) aspect(en) moet(en) benaderd worden en in welke volgorde de verschillende aspecten moeten behandeld worden binnen, oorzaak-gevolg keten, om het lichaam terug in balans te brengen.

  • Fysisch aspect: daaronder verstaan we alles wat fysisch waarneembaar is: gewrichten, botten, spieren, zenuwstelsel, bloedcirculatie, organen….je fysieke lichaam heeft je continue signalen (symptomen) hoe het met je gaat.
  • Mentaal aspect: hoe denk ik in het algemeen? Hoe vertaal en verwerk ik de klacht verstandelijk? Ben ik continue in gedachten? Overheerst het denken mijn handelen? Liggen mijn diepere gedachten aan de oorzaak van mijn klachten?
  • Emotioneel aspect: hoe voel ik mij? Welke gevoelens overheersen mij? Welke emoties wekt de klacht bij mij op? Is er een emotioneel ‘trauma’ aanwezig dat oorzakelijk is voor de klacht of de klacht in stand houdt?
  • Spiritueel aspect: dit gaat over energie (frequentie), over intentie … Wat is mijn intentie?


Psycho-emotionele coaching: bij de “zoektocht naar” en het “vinden van” de juiste oplossing betreffende een evenwicht tussen jouw mentale en emotionele balans worden de nodige “inzichten” aangereikt. Via deze inzichten, de nodige adviezen en oefeningen worden bepaalde vastgeroeste contexten ( dieper gelegen overtuigingen) en gewoontes getransformeerd. Het resultaat is een “bevrijdend gevoel” waarbij de balans tussen het mentale en emotionele terug in evenwicht valt.