Voedingsadvies
voedingsbegeleiding

De doelstelling bij het geven van voedingsadvies is:

  • uitschakelen van verkeerde voeding: belangrijk hierbij is welke voedingsstoffen voor u als persoon goed zijn of juist belastend werken. Chronisch gebruik van verkeerde voeding leidt vaak tot tekorten aan essentiële voedingsnutriënten en mineralen. Deze tekorten kunnen klachten veroorzaken zoals angsten, stress, vermoeidheid, lever-, maag-, nier- en darmfunctiestoornissen…
    Hierbij kunnen natuurlijke voedingselementen worden geadviseerd om het lichaam te ondersteunen bij het verwijderen van toxines of afvalstoffen.
  • gewichtsbeheersing: het begeleiden van opgroeiende kinderen en het vermageren bij volwassenen wordt gestuurd aan de hand van een verantwoord voedingsbeleid.
  • voedingspatroon aanpassen bij kinderen: Een teveel aan zoetstoffen, onvoldoende gevarieerde groenten en fruit, teveel slechte ( dierlijke) vetten en te weinig goede (vis-, olijf,- en lijnzaadolie) vetten dragen allen bij tot een verstoorde spijsvertering. Daarenboven kunnen ook het gedrag ( ADHD, concentratie, slaapritme) en de gemoedstoestand heel negatief worden beïnvloed door een belastend voedingspatroon. Tenslotte liggen zij ook aan de basis van het ontwikkelen van een verkeerde lichaamssamenstelling en verhogen ze het risico op overgewicht en overmatig opstapelen van vetmassa.
  • (professionele) sportlui begeleiden: een goede begeleiding van het voedingspatroon is enorm belangrijk voor sporters. Er kan een voedingsschema (wat, hoeveel, wanneer, hoe, …) worden opgemaakt zodat de juiste energie efficiënt kan opgenomen en aangewend worden om optimale sportprestaties te verrichten.

Hierbij wordt afhankelijk van de doelstelling gebruikt gemaakt van fundamentele principes zoals eten volgens je bloedgroep, gedissocieerd eten, meer en gevarieerde groenten toevoegen, intermitterend vasten alsook wordt er inzicht gegeven ‘waneer je best eet’ & ‘welke eetrituelen’ je individueel moet volgen om je persoonlijke doelstelling te bereiken.