04 March, 2021

Ieder lichaam draagt zijn eigen ballast tot...

Wanneer krijgen we nu juist klachten? Op het moment dat de belasting groter wordt dan de belastbaarheid van het lichaam in al zijn aspecten ontstaan er klachten. Hoe groter de belastbaarheid van het lichaam, hoe meer belasting we aankunnen. "Een lichaam in balans" is beter gewapend tegen belastbaarheid.

Bij de geboorte hebben we een bepaalde belastbaarheid meegekregen maar gaande weg wordt de belastbaarheidsdrempel overstegen door fysische trauma's of impacten, fysiologische (chemische) disbalansen en psycho-emotionele gebeurtenissen.

Het voorbije jaar hebben véél mensen te maken gehad met fysische maar ook mentaal-emotionele uitdagingen. Wanneer deze belasting een ruime tijd aanhoudt, kan die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van klachten waaronder spierspanningen, blokkades in nek en rug, slaapproblemen, spijsverteringsmoeilijkheden, hoofdpijn, gewichtstoename, ... .

Het concept & de filosofie binnen Ostejopathie heeft als hoofddoel: 'de onderliggende oorzaak' van uw klacht te vinden en te behandelen binnen een oorzaak-gevolg keten. Hierbij wordt, indien nodig, gebruik gemaakt van kinesiologie, causopractie, voedingsadvies/begeleiding en psycho-emotionele coaching die de osteopathische behandeling ondersteunen en het genezingsproces bevorderen. En dit niet alléén bij volwassenen maar ook bij pasgeborene, kleuters en tieners.

Heeft u nog vragen hieromtrent klik dan gerust eens verder op onze site of neem contact op voor meer inlichtingen via het nummer 056/723 894.